Enthousiaste deelnemers tijdens een zonnige eerste editie van de Tacx Classic Zeeland


Het prachtige Neeltje Jans vulde zich op zaterdag met bijna 1000 fanatieke toerwielrenners voor de afsluiter van het wielerseizoen. De temperatuur was erg aangenaam en de sfeer zat er goed in. De combinatie van zon en een lichte zeewind zorgden voor een mooie eerste editie van de Tacx Classic Zeeland.

De deelnemers konden kiezen voor drie routes: 30 km, 75 km of 130 km. De langste routes voerden de renners over twee Zeeuwse eilanden en gingen onder andere over de markante Zeelandbrug en door de gezellige havenplaats Zierikzee.

De 30 km route was vooral populair bij families, aangezien kinderen tot 12 jaar hier gratis aan mochten deelnemen. Het grootste deel van de deelnemers koos voor de 130 km, speciaal uitgestippeld voor de geoefende wielrenner. Ook veel bedrijven gingen de sportieve uitdaging aan. Het prachtige weer zorgde bovendien voor veel last-minute inschrijvingen.

 

Tussen 08.00 uur en 11.00 uur vertrokken de ongeveer duizend deelnemers. Onderweg hing een ontspannen sfeer en deelnemers waren duidelijk aan het genieten. De uitgebreide verzorgingspunten stonden klaar om deelnemers te voorzien van sportdranken, energierepen en fruit.  

Dat het zonnetje zich liet zien was zeker een pluspunt voor de deelnemers. “Een geweldige dag! Goed georganiseerd en een prachtige route gereden met mooi weer", aldus Johan van Velden (48).

 

Nadat om 15.00 uur alle deelnemers gefinisht waren werden zij beloond met een heerlijk bakje Zeeuwse mosselen om zo even bij te komen en na te genieten.

Hierna was het de beurt aan de profs tijdens de eveneens eerste editie van de Tacx Pro Classic. Zij werden bij de drie passages aan de finish hartstochtelijk toegejuicht door de vele toeschouwers. De deelnemers aan de toertocht mochten als beloning voor de inspanning uiteraard een plek op de eerste rij innemen.

De organisatie kijkt met voldoening terug op de eerste editie van de Tacx Classic Zeeland en hoopt iedereen volgend jaar terug te zien.