Natuurmonumenten - Steun de insecten

 

Wat is er lekkerder dan met je kop in de wind genieten van de wind, en de natuur om je heen. De Tacx Classic Zeeland voert je door een van mooiste plekken van Zeeland; de ‘Bloemdijken’ in de zak van Zuid-Beveland. De boswachters van Natuurmonumenten houden dit gebied in topconditie, met ruimte voor mens en dier. Door je deelname aan De Tacx Classic Zeeland kun je van dit prachtige decor blijven genieten. En met een extra bijdrage kunnen we nog net iets meer doen. Zoals verantwoord ‘hooien’ van de ‘Bloemdijken’.

Op deze dijken vind je namelijk tal van bijzondere bloemensoorten, zoals Wilde Marjolein, Knoopkruid, Gewone agrimonie en Ruige anjer. De perfecte huisvesting voor diverse soorten vlinders, maar ook voor andere insecten. Door het ‘hooien’ kunnen we deze plantensoorten en daarmee de insecten behouden. En dat is meer dan ooit hard nodig. Voor ons eigen genot, maar met name voor de insecten. Want het gaat helaas niet goed met de insecten in Nederland.

Onderzoek toont aan dat in dertig jaar tijd 76 procent van de insecten verdwenen is. Dat heeft een enorme impact op de natuur en de mens. Insecten staan aan de basis van al het leven. Ze bestuiven planten en ook onze voedselgewassen. Ze zorgen voor een gezonde bodem, zodat planten en bomen kunnen groeien. Ze zijn het voedsel voor vogels, egels en vleermuizen. Als de insecten verdwijnen, verdwijnen ook de andere dieren en planten uit ons landschap. Want hoe overleeft een nachtzwaluw als hij geen nachtvlinders meer kan vangen? Gelukkig is het nog niet te laat...

Insecten lijken klein en fragiel, maar het zijn veerkrachtige overlevers. Maar zonder onze hulp lukt het niet. Daarom zet Natuurmonumenten zich in voor de insecten. Lees er meer over op https://www.natuurmonumenten.nl/insecten

Help jij ook mee de Nederlandse natuur te beschermen en behouden? Doe een vrijwillige donatie van €3,-,  €5,- of €10,- in het inschrijfformulier. Heb je al ingeschreven en wil je nog een donatie doen? Log dan in met je account.

Als dank voor jouw steun ontvang je van Natuurmonumenten een gids over hoe jij de insecten kunt helpen, maar je mag ook kiezen voor een boekje met 5 prachtige fiets knooppunt routes in de natuur bij jou in de buurt.