7 tips voor een fantastische Tacx Classic Zeeland

images

1. Kies de juiste wielerkleding 👕

Met de juiste kleding fietst het een stuk comfortabeler. De weervoorspelling voor zaterdag is wisselvallig. De verwachte temperatuur van ongeveer 16 graden is aangenaam voor deze tijd van het jaar. Wel is er kans op een bui en (zoals het hoort in Zeeland) er staat een stevig windje. 

Met deze wisselende omstandigheden is het extra belangrijk om goed na te denken over je fietsoutfit. Onze tips: Doe arm en beenstukken aan (deze kun je weer uitdoen als het onderweg te warm is) en neem een klein regenjasje mee voor als je onderweg een bui tegenkomt.


2. Schrijf je vooraf in 📝

Op de dag zelf inschrijven is mogelijk tot de deelnemerslimiet is bereikt. Toch raden wij aan om gebruik te maken van de online voorinschrijving. Dan ben je zeker van een startbewijs, betaal je €5,- minder en dan ligt je startnummer zaterdag voor je klaar zodat je lekker snel op pad kan.

Online inschrijven is mogelijk t/m vrijdagavond 11 oktober via tacxclassiczeeland.nl/inschrijven


3. Maak goed gebruik van de verzorgingsposten 🍌

Op de route van 75 is er één verzorgingspost en op de 130 kilometer route zijn er twee verzorgingsposten ingericht.. Hier kan je even uitrusten en je energievoorraad weer volledig aanvullen met sportdrank, water, vers fruit, snoep, koeken, repen en sportgels. Maak er gebruik van!


4. Samen fiets je sterker 💪

Zeg je wielrennen in Zeeland, dan zeg je waaiers! Ook zaterdag kan het tijdens de Tacx Classic Zeeland stevig waaien. Maak gebruik van elkaar en trotseer de wind samen.

Hoe je de perfecte waaier rijdt? 👉 Bicycling heeft 9 tips voor de perfect waaier.

5. Hou rekening met elkaar en andere weggebruikers 🤜🤛

Op de route zal je ook andere deelnemers tegenkomen. Fietsen in een groep is heel gezellig, maar het is nog leuker als je rekening houdt met elkaar. Je kunt obstakels, verkeer en de richting van het parcours aangeven met handgebaren en je stem.

Hou ook rekening met andere weggebruikers. We rijden op de openbare weg en houden ons aan de algemeen geldende verkeersregels.

6. Doe mee met de #campagnoloborachallenge ⏱️

Heb je aan het einde van de Tacx Classic Zeeland zin in een extra uitdaging? Dan kan je de wind trotseren en meestrijden in de #CampagnoloBoraChallenge! Meer info vind je hier.

7. Leg je fietsprestatie vast! 📷

Bij de finish hebben we een We did it fotowall geplaatst. Hier kan je samen met je vrienden op de foto! Wist je trouwens dat het maken en plaatsen van een foto op social media bewezen voor een geluksmomentje zorgt? 😉

Deel je fietsprestatie met je vrienden en met ons! Gebruik #wearecycling en #tacxclassiczeeland bij je berichten.